Шановні відвідувачі! Сайт працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну пошту teplo.org@kte.kmda.gov.ua.

Київ розробляє план «озеленення» енергетики у найближчі 15 років

Опубліковано 14.06.2021, 09:36

КП «Київтеплоенерго» взяло участь в онлайн-обговоренні Плану дій «Зелене місто» для Києва у рамках підписаного в березні 2019 року Меморандуму про порозуміння між Київською міською держадміністрацією і Європейським банком реконструкції та розвитку щодо програми ЄБРР «Зелені міста». Загалом в обговоренні взяли участь більше 100 представників ЄБРР, КМДА, громадських організацій та комунальних підприємств.

Що потрібно зробити в енергосекторі, щоб «Зелене місто» Київ стало низьковуглецевим, екологічно свідомим і розумним містом, яке надає громадські послуги високої якості?

Для цього визначено основні завдання-індикатори, серед яких: зменшення споживання теплової енергії/викопного палива житловими будівлями, збільшення частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел, а також зниження рівня зношеності теплових мереж.

План дій декарбонізації столичної енергетики передбачає:

— підвищення рівня енергоефективності житлового фонду та будівель бюджетної сфери завдяки термомодернізації, автоматизації, ремонту;
— впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності в промисловій сфері;
— встановлення дахових сонячних колекторів для забезпечення будівель гарячою водою та теплом;
— реконструкція мереж та обладнання централізованого теплопостачання.

Зокрема, планується заміна трубопроводів, збільшення обсягів фінансування з бюджету, а також залучення коштів міжнародних фінансових установ на модернізацію мереж та обладнання. Крім того, передбачається аналіз можливості використання теплових насосів як у системах централізованого теплопостачання (наприклад, у районних котельнях), так і в багатоквартирних будинках.

Стратегічна мета  Плану дій «Зелені міста» – за 15 років Київ знизить забруднення повітря та викиди парникових газів енергоджерелами. До слова, КП «Київтеплоенерго» як найбільша столична енергокомпанія, яка забезпечує близько 90% потреб Києва у теплі і 60% у електроенергії, активно вивчає світові інноваційні підходи виробництва «зеленого» тепла та декарбонізації столичної енергетики.

Усі актуальні новини про столичний енергокомплекс — на Telegram-каналі Київтеплоенерго: https://t.me/kyivteploenergo

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux