Шановні відвідувачі! Сайт працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну пошту teplo.org@kte.kmda.gov.ua.

Київтеплоенерго впроваджує геоінформаційну систему управління комплексом теплопостачання столиці

Опубліковано 03.12.2021, 14:33

Система геопросторової інформації про теплоенергетичний комплекс Києва дозволить підвищити якість та ефективність теплопостачання. Геоінформаційна система (ГІС) об’єднує дані про тепломережі та обладнання, які обслуговують понад 15 тис. будівель міста. Проєкт реалізується за підтримки USAID Проєкту енергетичної безпеки.

Геоінформаційна система (ГІС) — інноваційне рішення автоматизації і диспетчеризації технологічного процесу виробництва та розподілу теплової енергії із використанням геопросторових даних на базі програмного комплексу Globema DH.GIS.

Це цифрова карта з інформацією про 2,7 тис. км тепломереж і майже 200 джерел теплоенергії, а також з налаштуваннями розрахунків для моделювання. Будь-які зміни, наприклад нові дані, отримані за допомогою аеромоніторингу мереж, відображаються в онлайн системі автоматично.

ГІС дозволяє виконувати розрахунки гідравлічних режимів тепломереж, їхніх оптимальних робочих параметрів, моделювати навантаження теплоджерел, вести облік об’єктів теплопостачання, аналізувати стан мереж та планувати нові підключення. Мапа ГІС також використовується для дистанційної діагностики мереж, оптимізації роботи аварійно-відновлювальних бригад КП «Київтеплоенерго» при пошуку місць пошкодження мереж та обладнання, побудові оптимальних маршрутів спецтехніки та персоналу для локалізації та усунення пошкоджень. А диспетчерська служба, користуючись ГІС, здійснює оперативне перепідключення споживачів на інші теплоджерела.

Коментуючи впровадження DH.GIS, старший радник з питань енергетики Агентства США з міжнародного розвитку Шукру Богут підкреслив, що USAID Проєкт енергетичної безпеки надає допомогу КТЕ «для досягнення успіху в модернізації технічної інфраструктури й покращення організаційного управління, щоб забезпечити доступне і якісне централізоване теплопостачання для киян».

«Геоінформаційна система має важливе практичне значення для теплопостачання міста. Отримані за допомогою ГІС дані вносено до загальної Схеми теплопостачання м. Київ. В подальшому функціонал програмного комплексу буде розширюватись. Планується забезпечення паспортизації обладнання і тепломереж, аналізу підключення нових споживачів та планування ремонтів. Загалом, автоматизація управління системою теплопостачання — це стратегічно важливий крок для її розвитку, оптимізації, підвищення ефективності і якості обслуговування клієнтів», — зазначив директор КП «Київтеплоенерго» Вячеслав Бінд.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux