Шановні відвідувачі! Сайт працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну пошту teplo.org@kte.kmda.gov.ua.

Київтеплоенерго завершило другу чергу гідравлічних випробувань згідно з графіком

Опубліковано 05.06.2020, 15:56

5 червня Київтеплоенерго завершило випробовувати на гідравлічну міцність мережі у зоні теплопостачання ТЕЦ-5 та СТ-1. Розпочато відновлення постачання гарячої води до житлових будинків Солом’янки, Шулявки, Теремків, Осокорків і центру Києва. Після запуску в роботу теплоджерела необхідно близько доби для підігріву теплоносія до необхідної температури і відновлення гарячого водопостачання у будинках.

Гідравлічні випробування теплових мереж виконуються згідно із затвердженим графіком та у максимально короткі терміни, щоб своєчасно надати послугу гарячого водопостачання в умовах карантину у зв’язку з COVID-19.

Наразі випробування вже завершились для майже 51% споживачів столиці. Це 4520 житлових будинків. В результаті виявлено 567 пошкоджень трубопроводів, які станом на сьогодні усунено для відновлення постачання гарячої води. В роботах задіяно 32 аварійні бригади Київтеплоенерго, які працюють у цілодобовому режимі. Додатково задіяно персонал з тих районів, де вже пройшли гідравлічні випробування та ситуація стабільна.

«Щороку у міжопалювальний період випробовуємо теплові мережі на гідравлічну міцність, щоб виявити «слабкі» місця трубопроводів і відремонтувати проблемні ділянки. Це дозволяє мінімізувати вірогідність аварійних відключень тепла взимку. Станом на сьогодні ми випробували 63% квартальних котелень і 46% магістральних тепломереж», — повідомив Василь Деревицький, директор структурного підрозділу «Київські теплові мережі» Київтеплоенерго.

Підігрів теплоносія та відновлення постачання гарячої води до будинків відбувається поступово з дотриманням відповідних режимів теплопостачання і технологічних процесів. З початку запуску роботи теплоджерела після випробувань до появи гарячої води у всіх будинках потрібно близько доби.

Проведення випробувань є обов’язковою умовою підготовки теплоенергетичного комплексу до наступного опалювального сезону. Це визначено Правилами з підготовки теплових господарств до опалювального періоду від 10.12.2008 № 620/378.

Адреси будинків, де через гідравлічні випробування тимчасово відсутнє гаряче водопостачання, — на сайті Київтеплоенерго.

Причини відключення гарячої води також у Центральній диспетчерській з питань ЖКГ за номером 15-57 (зі стаціонарного телефону) або (044) 500-1557 (з мобільного).

Навіщо проводимо випробування тепломереж і як це відбувається — у нашому відеороз’ясненні: https://cutt.ly/byAec3e.

Більше про гідровипробування та новин про столичний енергокомплекс — на Telegram-каналі Київтеплоенерго.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux