Шановні відвідувачі! Сайт працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну пошту teplo.org@kte.kmda.gov.ua.

На вулиці Вифлеємській замінять 4 км тепломережі

Опубліковано 11.08.2021, 08:06

Київтеплоенерго проводить реконструкцію зношеної ділянки тепломережі на вулиці Вифлеємській у Дніпровському районі. Тут замінять близько 4 км старих трубопроводів на нові, якими тепло і гаряча вода постачатиметься до 11 житлових будинків, а також двох шкіл.

Реконструкція тепломереж — це частина комплексної модернізації столичної системи теплопостачання, яка потребує нагального оновлення. На сьогодні 80% трубопроводів перебувають у зношеному стані, а їх середній вік досягає 40-50 років.

Ділянка тепломережі на Вифлеємській була збудована у 1960 році. Вона давно вичерпала свій нормативний термін експлуатації і потребувала заміни. Лише впродовж останніх чотирьох років на ній сталося 11 пошкоджень.

Заміна цієї ділянки проводиться за Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва.

«Цього року, як і минулого, продовжуємо замінювати трубопроводи на найбільш аварійних ділянках у різних районах Києва. Зокрема, у Дніпровському районі на вулиці Вифлеємській реконструюємо тепломережу протяжністю 4 км, яка була введена в експлуатацію 61 рік тому. Із запланованого обсягу тут вже проклали близько 50% мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання. Повністю завершити заміну трубопроводів на цій ділянці плануємо до 1 вересня», — зазначив директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

Крім того, зараз реконструкція трубопроводів проводиться на вулиці Кулібіна, де ділянка тепломережі пропрацювала майже 50 років. Також роботи тривають на вулицях Гетьмана і Леваневського.

Для заміни використовуються нові трубопроводи з гарантійним терміном експлуатації — 40-50 років. Вони попередньо ізольовані та обладнані арматурою європейського зразка. Також на них встановлена система сигналізації, що у разі пошкодження інформуватиме про точне місце витоку теплоносія.

Нагадаємо, за 2019-2020 роки у Києві провели повну реконструкцію 270 км трубопроводів. Завдяки цьому їхня аварійність знизилась на 15%.

Усі новини про столичну теплоенергетику — на нашому Telegram-каналі https://t.me/kyivteploenergo

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux