Шановні відвідувачі! Сайт працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну пошту teplo.org@kte.kmda.gov.ua.

Опалювальний сезон 2019-2020: підсумки та результати

Опубліковано 08.04.2020, 13:00

8 квітня столиця завершила опалювальний сезон 2019-2020 рр. Він тривав близько 5 місяців (з 25 жовтня 2019 року). У цьогорічному сезоні Київтеплоенерго провело перерахунок за тепло і гарячу воду на суму майже 1,5 млрд грн у зв’язку зі зниженням ціни природного газу, зменшило аварійність на 10% завдяки розпочатій масштабній програмі модернізації теплових мереж та раціональному управлінню тепловим господарством, а також зменшило споживання природного газу до 1 млрд куб. м через аномально теплу зиму.

5 квітня Київтеплоенерго розпочало відключати централізоване теплопостачання у столичних багатоповерхівках. Відповідне розпорядження №556 було прийняте Київською міською державною адміністрацією. Відключення опалення розпочалося синхронно з потеплінням і тривало упродовж 3-х днів.
Постачання тепла до будинків припинялося поступово, що пов’язано з розгалуженістю централізованої системи теплопостачання.

Загальна протяжність теплових мереж становить понад 2,7 тис. км.

Аварійність тепломереж зменшилась на 10% 
«Цьогорічний опалювальний сезон показав результати нашої роботи протягом усього минулого року. Так, вже зараз можемо говорити про зменшення аварійності на 10%. Якщо в опалювальному сезоні 2018-2019 було виявлено і усунено понад 6 448 пошкоджень трубопроводів, то у цьому сезоні – це 5794 пошкодження. Таких результатів вдалося досягти завдяки започаткованій у 2019 році програмі ремонту і реконструкції міських тепломереж. Лише за один рік Київтеплоенерго замінило 130 км трубопроводів. На це міською владою було виділено понад 500 млн грн. Така масштабна реконструкція дозволила зменшити аварійність, знизити тепловтрати у мережах, а також частково зупинити руйнацію трубопроводів, зношеність яких зараз 80%», — зазначив Костянтин Лопатін, директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго».

Кияни заощадили на опаленні цієї зими майже 1,5 млрд грн
Починаючи з грудня, Київтеплоенерго проводило нарахування за тепло і гарячу воду у відповідності з актуальною ціною на газ у розрахунковому періоді. Таке нововведення було затверджено Постановою КМУ № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу» від 24 грудня 2019 року.

«Завдяки газовій «знижці» за весь опалювальний сезон Київтеплоенерго провело перерахунок за тепло і гарячу воду на загальну суму майже 1,5 млрд грн. Це найбільший показник у масштабах всієї країни. Коригування здійснювалися кожного місяця з урахуванням фактичної ціни газу без перегляду затвердженого тарифу. Так, замість базового тарифу – 1654,41 грн/Гкал, у грудні вартість 1 Гкал становила 1290,44 грн, у січні – 1349 грн, у лютому – 1224 грн/Гкал, а в березні рекордні 1125 грн. Загалом за сезон одне домогосподарство заощадило у середньому 1600 грн, залежно від площі квартири та енергоефективності будинку», — розповів Костянтин Лопатін, директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго».

Нагадаємо, вартість природного газу в тарифі Київтеплоенерго на опалення та гарячу воду складає майже 80%.

Київтеплоенерго зменшило споживання природного газу на 10% 
Зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

При цьому протягом цього опалювального сезону для постачання послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання вироблено 7,9 млн Гкал теплоенергії. Тоді як у минулому сезоні це було 9,3 млн Гкал тепла.

Збільшено обсяги виробництва електроенергії на 7% 
В нових умовах ринку електроенергії в опалювальному сезоні 2019-2020 рр. Київтеплоенерго збільшило обсяги виробленої електроенергії на 7%. Порівняно з минулим у цьому сезоні виробництво електроенергії склало 2,9 млрд КВт\год замість 2,7 млрд КВт\год.

В умовах карантину Київтеплоенерго запропонувало киянам спрощені нові дистанційні сервіси та сплачувати за послуги онлайн 
На початку обмежувальних заходів у столиці Київтеплоенерго запропоновало киянам спрощені процедури отримання послуг, які впливають на нарахування. Клієнти отримали можливість дистанційно розмпломбувати лічильник, поставити його на комерційний облік після повірки, провести контрольне зняття показань, а також отримати оперативні консультації на сторінці компанії у Facebook. За два тижні компанія дистанційно опрацювала понад 1,1 тис. заявок клієнтів, що стосувалися приладів обліку. 
За результатами березня у столиці спостерігається погіршення платіжної дисципліни клієнтів у сфері теплопостачання. Порівняно з лютим оплата послуг знизилась приблизно на 15%. Зважаючи на обмежувальні заходи у столиці, Київтеплоенерго закликало клієнтів сплачувати послуги онлайн.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux