Шановні відвідувачі! Сайт працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну пошту teplo.org@kte.kmda.gov.ua.

Віталій Кличко: За останні три роки ми замінили понад 340 кілометрів аварійних трубопроводів

Опубліковано 01.10.2021, 14:36

За останні три роки у столиці замінили 340 кілометрів аварійних трубопроводів. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час перевірки робіт із заміни аварійної ділянки мережі на вулиці Леваневського в Солом’янському районі міста.

Мер наголосив, що Київ продовжує реконструкцію тепломереж, щоб забезпечити надійність та якість теплопостачання.

«Цього року ми оновили близько 70 км мереж. Найбільш масштабні проекти – на вулицях Гетьмана, Архипенка, Вифлеємській, Кулібіна, Старонаводницькій та на вулиці Леваневського, де ми зараз знаходимось. Тут триває заміна 1,1 кілометра теплової магістралі діаметром 0,6 метра. За останні роки саме тут було 14 серйозних аварій. Мережа пропрацювала вже майже 60 років. Від неї отримують тепло 25 житлових будинків, 2 школи й 2 адміністративних будівлі. Загалом із 2019 року ми замінили в столиці понад 340 кілометрів аварійних трубоповодів», – повідомив мер Києва.

Він зазначив, що під час робіт застосовують сучасні технології. Вкладають труби з попередньою ізоляцією, які є надійними та мають гарантію 30 років, а слугуватимуть набагато більше. Це вже дозволило знизити рівень теплових втрат на мережах.

Він нагадав, що теплоенергетичний комплекс міста Києва є одним із найбільших у Європі. Це понад 2,7 тис. км тепломереж, дві потужних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, сміттєспалювальний завод «Енергія». А також – майже 200 станцій теплопостачання і котелень. Саме ця система забезпечує понад 15 тисяч будівель столиці, в тому числі й житлових будинків.

Близько 17 років теплоенергетичний комплекс міста перебував в управлінні приватної компанії – ПАТ «Київенерго». У 2018 році міська влада повернула його в управління громади Києва і розпочала масштабну програму з модернізації.

«Сьогодні ми знаходимось на старті опалювального сезону. Попри кризу, що склалась в питанні придбання природного газу та компенсації різниці в тарифах, Київ повністю забезпечив технічну підготовку до зими. Здійснили необхідні капремонти, зокрема, на ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6», – підкреслив Віталій Кличко.

Також у місті провели гідравлічні випробування тепломереж і упередили ті аварії, які могли б виникнути взимку. Виконали технічну підготовку житлових будинків. І всі будинки, що обслуговуються комунальними керуючими компаніями, сьогодні мають відповідні акти готовності до зими.

«Я хочу звернути увагу керівництва «Київтеплоенерго» на два аспекти: необхідність посилити роботу аварійних бригад для цілодобового чергування на старті опалювального сезону, і які б оперативно реагували на будь-які аварійні ситуації. А також – дотримуватись термінів виконання як планових ремонтів, що вже на фінальній стадії, так і можливих аварійних пошкоджень. Будь-яке перенесення термінів без причини і без інформування мешканців буде мати реакцію з боку міста», – заявив Віталій Кличко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux