Шановні відвідувачі! Сайт працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну пошту teplo.org@kte.kmda.gov.ua.

Жителі будинку на Троєщині провели комплексну термомодернізацію в рамках міської програми «70/30%» та удвічі зменшили тариф на опалення

Опубліковано 11.01.2022, 09:35

Мешканці житлово-будівельного кооперативу «РІЧКОВИК-2» на вулиці Закревського, 85 за рахунок енергоефективних заходів – встановлення індивідуальних теплових пунктів, утеплення фасаду та заміни вікон, удвічі зменшили вартість опалення. Протягом поточного опалювального сезону жителі будинку за жовтень сплачували 4,8 грн/кв. м опалювальної площі, за листопад – 11,55 грн/кв. м, а в грудні – 18,45 грн/кв. м. Встановлення індивідуальних теплових пунктів у будинку дало змогу оперативно регулювати подачу теплоносія і не переплачувати за зайве тепло. Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв сьогодні зустрівся з головою кооперативу Віталієм Яківцем та оглянув роботу обладнання в будинку.

ЖБК «РІЧКОВИК-2» бере участь у міській програмі співфінансування енергоефективних проектів «70/30%» з 2016 року та кілька разів брав теплові кредити, які на сьогодні повністю виплачені.

«Загалом у термомодернізацію будинку проінвестовано за 5 років 15,5 млн грн, із яких допомога міста складає 9,1 млн грн, а мешканці зібрали 6,4 млн грн. Сьогодні у Києві мешканці кожного без винятку будинку можуть підвищити комфорт власного житла і оперативно впливати на обсяги споживання тепла. Бачимо, що погода зараз змінюється блискавично, спостерігаємо нетипові для зими теплі дні чи й тижні. Варто в такі періоди економити тепло і не витрачати зайві кошти. Тому в столиці діє дві муніципальні програми співфінансування, за умовами яких місто оплачує 70% вартості енергоефективних робіт – «70/30%» та «Капремонти». Учать в останній можуть взяти всі будинки, зокрема, й ті, де ОСББ чи ЖБК не створені. Серед ключових робіт: встановлення або реконструкція індивідуальних теплових пунктів, заміна вікон та дверей на енергоефективні, заміна освітлення, утеплення фасаду тощо», – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, дуже швидко змінювати температуру теплопостачання в будинку можна за допомогою індивідуального теплового пункту з погодним регулюванням. Після встановлення теплового пункту варто замислитись про заміну вікон та дверей, утеплення фасаду, покрівлі тощо. Усі ці роботи необхідно виконувати з сусідами на рівні будинку.

«У 2022 році обсяги фінансування програми «70/30%» зросли у порівнянні з минулим на 20 млн грн. Загалом у столиці в рамках обох проектів співфінансування виконано понад 1200 енергоефективних проектів, що дають людям змогу сплачувати менше. Це різні будинки: як маленькі «хрущовки», так і великі будинки, як, наприклад, ЖБК на Закревського, 85, який налічує 10 під’їздів. Це питання розумних інвестицій, коли вкладені у власний будинок кошти повертаються у вигляді економії», – пояснив Петро Пантелеєв.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux