Шановні відвідувачі! Сайт працює у тестовому режимі. Зауваження та пропозиції просимо надсилати на електронну пошту teplo.org@kte.kmda.gov.ua.

Київтеплоенерго пропонує переконатись у прозорості нарахувань та разом з мешканцями зняти показання будинкових лічильників тепла

Опубліковано 28.01.2021, 15:48

Кияни мають можливість щомісяця брати участь у знятті показань будинкових лічильників тепла спільно з представниками Київтеплоенерго. Це дозволяє клієнтам впевнитися у коректності внесення показань і прозорості нарахувань за опалення.

У зоні обслуговування Київтеплоенерго понад 9,5 тисяч багатоповерхівок. З них – близько 90% оснащені будинковими лічильниками тепла. Це один з найвищих показників серед міст-мільйонників в Україні.

В опалювальному сезоні 2020/2021 Київтеплоенерго проводить зняття показань будинкових лічильників теплоенергії в останню декаду кожного місяця.

Зокрема, сьогодні спільне зняття показань у присутності мешканців відбулося у будинку на вулиці Коперника, 13/15. Представники Київтеплоенерго спільно з мешканцями зафіксували дані будинкового лічильника тепла, за якими будуть здійснюватися нарахування за централізоване опалення за січень. Це відобразиться у платіжках у лютому.

«Залучення мешканців до спільного зняття показань лічильників є своєрідним механізмом контролю збоку клієнтів, щоб кожен з них міг пересвідчитися у прозорості нарахувань за послуги теплопостачання. Адже у будинках зі встановленими лічильниками тепла нарахування проводяться на основі показань приладів обліку, тобто мешканці сплачують за спожиті гігакалорії. Обсяг спожитої теплоенергії на потреби опалення будинку розподіляється пропорційно опалювальній площі кожного окремого приміщення у ньому», розповів Костянтин Лопатін, директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго».

Щоб взяти участь у спільному знятті показань разом з працівниками Київтеплоенерго, необхідно лише залишити заявку у Центральній диспетчерській службі з питань ЖКГ 1557 телефоном за номерами: (044) 500 1557 (з мобільного) та 1557 (зі стаціонарного) або на сайті: https://1557.kyiv.ua.

До слова, на сьогодні у Києві показання понад 5,5 тис. будинкових лічильників передаються дистанційно. Прилади обладнані спеціальними модемами. У цьому випадку інформація про показання лічильника буде надсилатись клієнту за допомогою SMS або на електронну пошту.

Нагадаємо, завдяки затвердженню внесків за обслуговування приладів обліку теплової енергії у минулому році було вперше реалізовано програму ремонту будинкових лічильників тепла — відремонтовано майже 1400.

Усе актуальне про столичний енергокомплекс – на нашому Telegram-каналі https://t.me/kyivteploenergo.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux